Επικοινωνία

Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΑΔΙΣΜΟΣ ή ΜΗΠΩΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ;



Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Manager Magazine, το 57% των Γερμανών μάνατζερ τάσσεται υπέρ της αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Το περιοδικό φιλοξενεί συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Bosch (που έχει συστηματικά εγκαταλείψει την ηγετική παρουσία που είχε στην αγορά της χώρας μας), Φραντς Φέρενμπαχ, ο οποίος ζητεί να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ενωση είτε οικειοθελώς είτε με... εξαναγκασμό! «Ενα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάστακτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φέρενμπαχ. 


Είναι πλέον εμφανές ότι η Ελλάδα είναι θύμα κερδοσκοπικών κύκλων. Τα οράματα της ενωμένης ευρώπης της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης έχουν δώσει τη θέση τους στη μάχη της επιβίωσης των αδυνάτων κάτω από τη βαριά μπότα των ισχυρών. Η Γερμανία (το γερμανικό κεφάλαιο δηλαδή), δείχνει ολοένα και περισσότερη σπουδή για την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Φυσικά τώρα που έγινε "η δουλειά" και η χώρα δεσμεύτηκε για 30 χρόνια, μπορεί να εκδιωχθεί από τη μεγάλη ευρωπαϊκή "οικογένεια". Κι αν όμως γίνει έτσι, το κακό δεν θα σταματήσει εδώ. Ακολουθούν με σταθερό βήμα κι άλλες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία). Η κρίση είναι θεσμική και συστημική. Το όνειρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποδείχθηκε απατηλό. Η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη των λαών, παρά μόνο μαγαζί γερμανικών (κυρίως) συμφερόντων. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα και άλλες χώρες βουλιάζουν, η Γερμανία αυξάνει τις εξαγωγές της και βελτιώνει τα δημοσιονομικά της τόσο, ώστε να έχει την πολυτέλεια να προχωρά και σε φοροαπαλλαγές. 
Προβλέπεται μεγάλο πάρτι. Κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Η χώρα θα καταστεί ένας φθηνός τόπος ωφέλιμων επενδύσεων για τουριστικούς κολοσσούς του εξωτερικού. Ταυτόχρονα θα τροφοδοτεί με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό τις επιχειρήσεις εντός κι εκτός Ελλάδας. Ήδη υπάρχει τεράστια εκροή επιστημονικού κι εργατικού δυναμικού προς χώρες του εξωτερικού και δη προς τη Γερμανία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Γερμανία μας θέλει φτωχούς γιατί συμφέρει τους γερμανούς κεφαλαιοκράτες ποικιλοτρόπως. Κι εμείς προσπαθούμε μέσα από τις και καλά διαπραγματεύσεις να περισώσουμε ό,τι δεν περισώζεται. Τί περιθώριο διαπραγματεύσεων έχει άραγε ο λύκος με την Κοκκινοσκουφίτσα?
Φυσικά φταίμε κι εμείς. Δεν μας ανάγκασε κανείς να υπερδανειστούμε και να τροφοδοτούμε και να φουσκώνουμε ένα υπέρογκο πελατειακό κράτος. Πλην όμως ας μην έχουμε αυταπάτες. Έτσι ή αλλιώς, αυτοί τα λεφτά τους δεν θα τα χάσουν. Το παραμύθι που πουλάνε διάφοροι κύκλοι στους γερμανούς πολίτες ότι αυτοί οι τελευταίοι είναι που πληρώνουν την ελληνική φούσκα, είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό. Οι γερμανικές (μεταξύ άλλων) τράπεζες δάνειζαν τις ελληνικές. Οι ελληνικές δάνειζαν αλόγιστα τους έλληνες ιδιώτες. Ξαφνικά οι κάνουλες έκλεισαν, οι ελληνικές τράπεζες μη μπορώντας να δανειστούν έφτασαν στην κατάρρευση κι έτσι όπως θα θυμάστε ο Καραμανλής διέθεσε ένα τεράστιο πακέτο δημοσίου χρήματος για να διασωθούν. Φυσικά αυτό το δημόσιο χρήμα αύξησε τη δημοσιονομική μας τρύπα. Ποιός βγήκε χαμένος? Εμείς. Οι γερμανικές τράπεζες θα εξακολουθούν να εισπράττουν τα λεφτουδάκια τους, οι ελληνικές θα δέχονται συνεχείς "ενέσεις" τόνωσης με δημόσιο χρήμα όποτε χρειάζεται προκειμένου να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, η δε Ελλάδα ολάκερη θα μπει σε υποθήκη. Ό,τι δεν κατάφεραν το 1940 στρατιωτικά, το κάνουν τώρα οικονομικά.

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες