Επικοινωνία

Από το Blogger.
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

"ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με άψογη οργάνωση και χωρίς καθόλου καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες, όσοι είχαν παραγγείλει πατάτες μετά την πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης να καταργήσει τους μεσάζοντες, προμηθεύτηκαν 24 τόνους πατάτας.
Η Πιερία κατάφερε χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τους πάντα πρόθυμους εθελοντές να δώσει το παράδειγμα και να ανοίξει το δρόμο για πιο προσιτές και δίκαιες τιμές. Για άλλη μια φορά οι πολίτες ξεπέρασαν το κράτος. "2.5 ευρώ το 10 κιλο" και την επόμενη εβδομάδα.

 Οσοι είχαν παραγγείλει μέσω διαδικτύου (μέσα σε 10 ώρες είχανν εξαντληθεί οι 24 τόνοι) κατέφτασαν τμηματικά σήμερα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων σύμφωνα με τα συμφωνημένα τους ραντεβού ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις. Αφού επιβεβαιωνόταν το όνομά τους, πλήρωναν, έπαιρναν την απόδειξη αγοράς από τον παραγωγό, ο οποίος διαθέτει και άδεια μικροπωλωτή, και με την βοήθεια των εθελοντών φόρτωναν τα τσουβάλια στα αυτοκίνητά τους.
Σημειώνεται ότι ο παραγωγός που έφτασε σήμερα με το φορτηγό του στην Κατερίνη δέχθηκε "πόλεμο" από πωλητές και συναδέλφους για την κίνησή του αυτή κατηγορούμενος ότι "ρίχνει τις τιμές".

Όπως ανέφερε στον Πίκο Απίκο, ο Ηλίας Τσολακίδης αντίστοιχη δράση θα επαναληφθεί και το ερχόμενο Σάββατο με τις παραγγελίες να ξεκινούν από σήμερα το βράδυ.

Ήδη και από τις προηγούμενες μέρες αρκετοί ήταν οι παραγωγοί από όλη την Ελλάδα που προσέγγισαν τους επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης και προσφέρουν τα δικά τους προϊόντα. Όπως δείχνουν τα πράγματα το επόμενο προϊόν που θα έρθει στην Κατερίνη "καταργώντας τον μεσάζοντα" θα είναι ρύζι από την Χαλάστρα. Επισημάνθηκε ότι η επιτροπή συντονισμού της δράσης θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες μέρες για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα.


Προσθήκη λεζάντας




Ειδική μνεία αξίζει σε όλους εκείνους που παρήγγειλαν πατάτες και τις προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλίο της Κατερίνης. Η Πιερία ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ενεργοί πολίτες αντικατέστησαν για άλλη μια φορά το κράτος και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Ενώ για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η αδυναμία και η απροθυμία τοπικών και μη πολιτικών αρχών αλλά και επίσημων φορέων.







Κεραμιδιώτη Έφη

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες