Επικοινωνία

Από το Blogger.
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Στην υπερψήφιση του μνημονίου 2 εν μέσω ταραχών, που άφησαν την Αθήνα να μετρά τις πληγές της αναφέρεται ο διεθνής Τύπος

Η ειδησιογραφία μέσα από τίτλους


Le Figaro: Οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν τα νέα μέτρα λιτότητας - Τα σαράντα μέλη που καταψήφισαν σύντομα θα διαγραφούν.



Οι διαμαρτυρίες έγιναν χάος στους δρόμους της Αθήνας. 54 τραυματίστηκαν,κάηκαν κτίρια, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ σε δεύτερο άρθρο σχετικό με την Ελλάδα, η Le figaro έχει τίτλο: Ελλάδα: Τα 10 νέα μέτρα λιτότητας

Financial Times: Η Αθήνα πέρασε την απαιτούμενη συμφωνία λιτότητας



«Οι βουλευτές ψηφίζουν τη συμφωνία ενώ έξω από το Κοινοβούλιο ξεσπά βία», αναφέρεται στο άρθρο.

Russian Today: Εγκρίθηκε τεράστιο πρόγραμμα λιτότητας στην ταραχώδη Ελλάδα



New York Times: Το ελληνικό Κοινοβούλιο υπερψηφίζει το σχέδιο λιτότητας εν ξεσπούν ταραχές






Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Κυριακή το πακέτο μέτρων με τις νέες περικοπές μισθών, αψηφόντας τος δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν μαζικά στους δρόμους της πρωτεύουσας για να διαμαρτηρηθούν, γράφει η Wall Street Journal.
Το πακέτο εγκρίθηκε με 199 ψήφους υπέρ και 74 κατά, παρά τις αποστασίες βουλευτών από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ψήφισαν τα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών, συντάξεων και κατώτατο μισθό.
Η εφημερίδα επεσήμανε ότι τα ασιατικά χρηματιστήρια άνοιξαν με κέρδη την Δευτέρα μετά την είδηση της έγκρισης του πακέτου μέτρων από την ελληνική βουλή, εν μέσω βίαιων συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας.

CNN: Εν μέσω συγκρούσεων εγκρίθηκε το ελληνικό σχέδιο λιτότητας



Οι Ελληνες βουλευτές ενέκριναν τα ξημερώματα της Δευτέρας το νέο πακέτο μέτρων που ζητά η τρόικα για την εκταμίευση του νέου δανείου στην χρεωμένη χώρα, την ώρα που στους δρόμους ξεχυνόταν η οργή των διαδηλωτών, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης κατά των διαδηλωτών έξω από την Βουλή. Κτήρια, όπως καφετέριες, τράπεζες και ένας ιστορικός κινηματογράφος, παραδόθηκαν στις φλόγες.

BBC: Οι Έλληνες βουλευτές υπερψηφίζουν το πρόγραμμα λιτότητας εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων



Sky News: Καθώς οι ταραχές εξαπλώνονται, η Ελλάδα περνά το σχέδιο λιτότητας



Bloomberg: Ελλάδα: Εγκρίνονται τα μέτρα λιτότητας, οι ταραχές συνεχίζονται



Spiegel: Το Κοινοβούλιο στην Αθήνα εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που προκλήθηκαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία.






0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες