Επικοινωνία

Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΑΓΝΟΙΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Πολλές συζητήσεις έγιναν τις τελευταίες ημέρες και αμέτρητα σχόλια γράφηκαν μετά τις κινητοποιήσεις και τα επεισόδια στην Αθήνα. Διάφορες φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων, σχολιάστηκαν, ανακυκλώθηκαν, ως είθισται, και διαμόρφωσαν απόψεις και θέσεις.
Το ερώτημα παραμένει που είναι η αλήθεια; Πόσο ισχύουν όσα βλέπουμε και διαβάζουμε στα διάφορα sites ή προφίλ του facebook;
Κάποτε μιλούσαμε για τον δαίμονα του τυπογραφείου, πλέον μιλάμε για τον δαίμονα της ηλεκτρονικής ανακύκλωσης και της άγνοιας. Από κάποιους και της σκοπιμότητας για να δημιουργηθεί κλίμα.

Τις ημέρες αυτές έκανε τον κύκλο του ίντερνετ η ακόλουθη φωτογραφία και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Η φωτογραφία αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  από τα επεισόδια της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012. Είναι κομμάτι του σχετικού βίντεο που αναρτούμε προκειμένου οι φίλοι και αναγνώστες μας να έχουν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Το βίντεο είναι από το δελτίο ειδήσεων του Mega από το 2010 (σχεδόν 2 χρόνια πριν). Αυτό δεν δικαιολογεί την οποιαδήποτε βίαιη επίθεση κατά προσώπων, ασχέτως πολιτικής, ιστορικής ή οποιασδήποτε άλλης σημασίας. Δεν δικαιολογεί τα επεισόδια. Αλλά επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι απαιτείται η απόλυτη προσοχή όσων "ανακυκλώνουν" άτακτα υλικό που τυχαίνει να δουν κάπου. 

Προσοχή χρειάζεται και από τους συναδέλφους και μη που δραστηριοποιούνται στα διάφορα blogs. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ένας δημοσιογράφος είναι η ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν. Γιατί ζούμε σε δύσκολες εποχές και οι εντυπώσεις εύκολα δημιουργούνται αλλά δύσκολα αλλάζουν.

Ευχαριστούμε την φίλη που μας έστειλε το βίντεο.

Με εκτίμηση, 
Πίκος Απίκος

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες