Επικοινωνία

Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κ.ΡΕΧΑΣ"ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΗΠΩς ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ" (video)


Τελευταία μέρα των εκπτώσεων και για απογοητευτικούς αριθμούς μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστα Ρέχας. Λίγο καιρό μετά την επανεκλογή του στο Δ.Σ. και την εκλογή του ως αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Γενικού Εμπορίου, ο Κώστας Ρέχας συνοδευόμενος από τον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο Ν.Μακρίδη τόνισε για άλλη μια φορά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κοινωνία και κατ' επέκταση η αγορά. Χαρακτήρισε την χρονιά "οικονομικής ασφυξίας" ως την χειρότερη που έχει βιώσει η χώρα τα τελευταία 20-30 χρόνια.




"Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για να μείνει η αγορά της Κατερίνης όρθια. Παρά τις δυσκολίες παραμένει ανταγωνιστική και υψηλού επιπέδου. Οι καταναλωτές πρέπει να καταλάβουν ότι ενισχύοντας την τοπική αγορά, επενδύουν και στο μέλλον των παιδιών τους" σημείωσε.

Για την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης, ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει κάποιες πρωτοβουλίες, όπως η μείωση των τιμών και η εφαρμογή νέας ενιαίας χαμηλής τιμής στη νέα σεζόν. Παράλληλα, τα είδη του χειμώνα θα συνεχίσουν να πωλούνται σε εκπτωτικές τιμές και το επόμενο διάστημα, παρατείνοντας τρόπον τινά την περίοδο των εκπτώσεων και προσφορών. 

Στην συνέλευση της Εθνικής Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου προτίθεται να καταθέσει τις προτάσεις του για το φορολογικό σύστημα αλλά και για ενδεχόμενο "κούρεμα" των δανείων που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια ιδιώτες και επιχειρήσεις, κίνηση που κρίνεται αναγκαία για την επιβίωση της κοινωνίας. "Αν δεν γίνει αυτό το κούρεμα, θα έρθει ο αργός θάνατος της κοινωνίας, της αγοράς και τελικά και των ίδιων των τραπεζών. Κουρεύεται όλη μας η ζωή. Πρέπει να κουρευτούν και τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα".

Ο Κ. Ρέχας και ο Ν. Μακρίδης δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τα μέλη για την επανεκλογή τους στο Δ.Σ. Αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα " Αναδιάρθρωση και Ανασυγκρότηση Επιχειρήσεων" το οποίο εγκρίθηκε για την στήριξη τοπικών επιχειρήσεων. Ο νομός Πιερίας είναι από τους λίγους της χώρας που συμμετέχει και στα δύο προγράμματα. Βάσει αυτών, 700.000-800.000 ευρώ θα δοθούν σε 120 επιχειρήσεις ένδυσης-υπόδησης και σε 50 οικιακού εξοπλισμού προς ενίσχυσή τους απέναντι στην κρίση. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είχαν κατατεθεί ως τον Μάιο του 2011.

Κεραμιδιώτη Έφη

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες