Επικοινωνία

Από το Blogger.
Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

O TAΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥΊΖΟΣ Ή ΙΑΒΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλητή τον Ιαβέρη, στην οποία συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης ως συνδιοργανωτής, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε κι εμείς στην ανάδειξη του πολύ σοβαρού θέματος των τροχαίων ατυχημάτων που καθημερινά κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουμε με δύο μικρά μαθητικά μουσικά σύνολα που θα παρουσιαστούν με την έναρξη της εκδήλωσης:

Με την τάξη Βιολοντσέλου που αποτελείται απο τους μαθητές Χανδόλια Χρήστο και Γκρούτα Χρήστο και τις μαθήτριες Παρλαπάνου Ελένη και Μουρατίδου Θεοδώρα.


Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Ελένη Σαμακοβλή.

Με το Κουιντέτο Μουσικής Δωματίου το οποίο απαρτίζουν οι μαθητές Χανδόλιας Χρήστος στο βιολοντσέλο και πιάνο και Παπαγεωργίου Βασίλης στο βιολί καθώς και οι μαθήτριες Κοροβέση Ευαγγελία στο βιολί, Χατζηπαυλίδου Καλλιόπη στο φλάουτο και Μειτανίδου Έρση στο πιάνο.

Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Μιχάλης Γαληνός.

Βιογραφικό
Ο Τάσος Μαρκουίζος, πιο γνωστός ως Ιαβέρης, γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Το 1967 περνάει στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, γρήγορα όμως τα παρατάει για να ασχοληθεί με τους αγώνες αυτοκινήτου. Άρχισε την αγωνιστική του καριέρα το 1969. Από τότε μέχρι το 1975 συμμετείχε στους αγώνες με το θρυλικό NSU TT στο οποίο ο μηχανικός “Μπούμπης” τοποθετούσε κινητήρες NSU και Alfa Romeo, ή με πρωτότυπα που “φρόντιζε” ο… δαιμόνιος μηχανικός. Ο πρώτος επίσημος αγώνας του ΙΑΒΕΡΗ ήταν το ράλλυ Αττικοβοιωτίας το 1970 με nsu ttτερματίζοντας στην 5η θέση γενικής.

Αργότερα, ο Τάσος-”Ιαβέρης”-Μαρκουίζος αγωνίστηκε με τα ανοιχτά πρωτότυπα Grak του “Σιρόκο” και March του Μεϊμαρίδη, σε αγώνες Ταχύτητας και Αναβάσεων. Η συνέχεια της δράσης του “Ιαβέρη” δόθηκε στην άσφαλτο με την Alfa Romeo Veloce, στο χώμα με την Alfa Romeo Junior , τη γνωστή “Dolly”, και στην κατηγορία του Ενιαίου με Alfasud. Τη θρυλική εποχή των Ράλι Ακρόπολις 1977-1980, ο “Ιαβέρης” έκλεβε την παράσταση κάθε φορά με τα Ford Escort Group 2 και 4, αποτελώντας το “αντίπαλον δέος” των εργοστασιακών οδηγών, καθώς κέρδιζε αρκετές από τις ειδικές διαδρομές, μέχρι να… εγκαταλείψει
Ο Ιαβέρης είναι ο πρώτος οδηγός αγώνων που διοργάνωσε αγώνες φιλανθρωπικού σκοπού, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22-1-1984 στο Γερμανικό Νεκροταφείο. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μαρκουίζου και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά τον Άρη, τον Κωνσταντίνο και τον Δημήτρη.

Το όνομα “Ιαβέρης” είναι συνδεδεμένο με την ιδανική αγωνιστική οδήγηση, και ο απόηχος της δράσης του δεν έχει κοπάσει, ακόμη και σήμερα, που συμμετέχει ενεργά σε αγωνιστικές εκδηλώσεις, ή παραδίδει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στη σχολή που έχει ιδρύσει.

Ο Τάσος Μαρκουίζος, έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια μια προσπάθεια να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά όλων μας και να ευαισθητοποιήσει όσους περισσότερους συμπολίτες - συνανθρώπους του μπορεί, με μόνο στόχο την μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία ξεκληρίζουν καθημερινά Ελληνικές οικογένειες …τις ΔΙΚΕΣ μας οικογένειες. Έχει μοιραστεί με περισσότερους από 500.000 Έλληνες τις γνώσεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του, δίνοντας ομιλίες σε όλη την Ελλάδα.

Kλήρωση Δώρων

Με την ευκαρεία της ομιλίας αυτής η εταιρεία Αφοί ΦΩΤΙΑΔΗ Ο.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «Αρτόκοσμος» www.artokosmos.com θα προσφέρει μετά από δωρεάν κλήρωση 3 δωροεπιταγές των 60 ευρώ για αγορά κράνους από την Εταιρεία ΜΟΤΟ-ΚΟΥΤΣΗΣ.

Το Δ.Σ. της Σχολής Γονέων ευχαριστεί θερμά για την ευαισθησία των χορηγών και περιμένει τους νέους μας στην Εκδήλωση της Δευτέρας 12 Μαρτίου στην ΕΚΑΒΗ.

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες