Επικοινωνία

Από το Blogger.
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011

Πλούσιο και παραγωγικό ήταν το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, με κύριο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Η υπηρεσία προχώρησε σε αποφασιστικές παρεμβάσεις, με γνώμονα την ποιότητα ζωής, αποδεικνύοντας πως δεν αποτελεί μηχανισμό επιβολής προστίμων, αλλά μια υπηρεσία που στέκεται δίπλα στις καθημερινές ανάγκες του πολίτη.

Αναφερόμενος στον απολογισμό του 2011, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Ίτσιος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελέστηκε και τόνισε πως στόχος της νέας χρονιάς είναι το έργο αυτό να συνεχιστεί και να ενισχυθεί περεταίρω με τη συνεργασία των δημοτών.

Στον απολογισμό δράσης της περσινής χρονιάς περιλαμβάνονται εντατικοί  έλεγχοι για την πάταξη του παράνομου εμπορίου, που αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τη νόμιμη εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή μας και σε αυτό τον τομέα η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, που την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ειδικότερα, στη διάρκεια του 2011 κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περισσότερα από 63.000 τεμάχια προϊόντων απομίμησης, ενώ σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, έγιναν έλεγχοι σε καταλύματα που στέγαζαν μικροπωλητές που επιδίδονταν στο παραεμπόριο , πολλοί εκ των οποίων λαθρομετανάστες.


Στην απολογιστική έκθεση της Υπηρεσίας περιλαμβάνονται ακόμη:
·        Εκθέσεις ελέγχου κατάληψης κοινοχρήστων χώρων: 249
·        Εκθέσεις βεβαίωσης παράβασης για παράνομη αφισοκόλληση: 30
·        Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα (χαρακτηρισμός- απομάκρυνση): 178
·        Έκδοση βεβαιώσεων μη συμμετοχής στις Λαϊκές Αγορές: 49
·        Διεκπεραίωση διαφόρων καταγγελιών από πολίτες: 287
·        Βεβαίωση παράβασης για στάσιμο εμπόριο: 5
·        Επιδόσεις εγγράφων : 2.000
·        Έκθεση απομάκρυνσης και απομάκρυνση με τη συνεργασία και τη συνδρομή συνεργείου της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ξαπλωστρών και ομπρελών στην Παραλία Κατερίνης, ως εγκαταλελειμμένα: 1
·        Εκθέσεις απομάκρυνσης και απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων: 3
·        Έλεγχοι για κάπνισμα σύμφωνα με το Ν. 3868/2011: 453 και 19 παραβάσεις.
·        Εκθέσεις παραβάσεων σχετικών με απορρίμματα: 6
·        Επιχειρήσεις απομάκρυνσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από κοινόχρηστους χώρους: 27

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των καταστημάτων έγιναν:
  • Σφραγίσεις προσωρινές: 68
  • Σφραγίσεις οριστικές: 56
  • Επανασφραγίσεις:6

Εκδόθηκαν:
  • Άδειες λειτουργίας: 197
  • Μουσικής: 49
  • Διαδικτύου; 6
  • Τραπεζοκαθισμάτων: 7

Επίσης, στη διάρκεια του 2011, η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης εξέδωσε 1.032 βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας.


Το 2011 δόθηκε βαρύτητα και στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η Υπηρεσία βεβαίωσε συνολικά 11.315 παραβάσεις εκ των οποίων 1.998 αφορούσαν παραβάσεις στάθμευσης στον πεζόδρομο, 1.486 κλήσεις κόπηκαν για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια- πλατείες-νησίδες, 186 ήταν οι βεβαιωμένες παραβάσεις στάθμευσης σε θέσεις ΑΜΕΑ, ενώ ειδικά για παράνομη στάθμευση και ράμπες ΑΜΕΑ βεβαιώθηκαν 906 παραβάσεις.
Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία κατά την περσινή χρονιά παρείχε τη συνδρομή της για την πραγματοποίηση πάσης φύσεως εκδηλώσεων, εφαρμόζοντας τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρείχε πληροφόρηση και συνδρομή στους πολίτες του δήμου για κάθε θέμα αρμοδιότητάς της.

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες