Επικοινωνία

Από το Blogger.
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δηλώσεις Πολιτικών αρχηγών, για όσους κοιμήθηκαν νωρίς εχθές

Οι δηλώσεις Σαμαρά και Καρατζαφέρη μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.


Ο Αντώνης Σαμαράς από τα γραφεία του κόμματός του επιβεβαίωσε ότι το μεγάλο αγκάθι είναι οι συντάξεις και ανέφερε:
"Ξέρω ότι, για ορισμένους, είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται. Και να διαπραγματεύονται σκληρά όταν πρέπει για τον απλό τον κόσμο. Η διαπραγμάτευση αυτή συνεχίζεται. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω. Υπάρχει ένα θέμα ακόμα. Έχει να κάνει με τις συντάξεις. Αυτές τις ώρες τις δύσκολες πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον κόσμο, τον συνταξιούχο. Δεν έχω δικαίωμα να μην το κάνω, δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά. Και ουδόλως με ενδιαφέρει, αν διάφοροι αυτή τη θέση την παρεξηγούν. Και προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν διαφορετικά. Η θέση αυτή είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης και είναι θέση που πρέπει κανείς να έχει σε τέτοιες ώρες κρίσεως, μεγάλης κρίσεως, μεγάλου πόνου του κόσμου. Γι' αυτό και οι συντάξεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο. Τα πράγματα, όμως, είναι δύσκολα και γι' αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση. Θα τη συνεχίσω». 



ο Γ. Καρατζαφέρης αποχωρώντας πρώτος από τους τρεις αρχηγούς μίλησε για μια ακόμη φορά με χρησμούς... “Ο αρνηθείς δε μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι όχι θα ξανάλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- σε όλη τη ζωή του” είπε χρησιμοποιώντας στοίχο του Καβάφη και συνέχισε έξω από τα γραφεία του κόμματός του:
“Ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου. Τιμώ την προσπάθεια όλων, του πρωθυπουργού και των αρχηγών. Ομως επειδή η χώρα περνάει μια πολύ μεγάλη δοκιμασία, δεν μπορώ μέσα σε μία ώρα να απαντήσω έτσι και να προσδιορίσω το μέλλον της χώρας για 40 χρόνια, χωρίς τις διαβεβαιώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου κατέθεσα τις ενστάσεις μου και τους είπα "όποιες σωστές αποφάσεις πάρετε θα είμαι κοντά. Παρέμεινα μέσα για να συμπαρασταθώ στον Αντώνη Σαμαρά στα θέματα των επικουρικών συντάξεων”.


Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά καταλογίζοντάς του εμμονή στο ζήτημα το οποίο θα δούμε ότι πολύ γρήγορα θα δημιουργήσει ανυπέρβλητο αδιέξοδο στο επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα άνοιξε τον δρόμο στην συζήτηση για ενδεχόμενη μείωση και των κύριων συντάξεων.
Είπε μάλιστα πως σε αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αντιτάχθηκε.

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες