Επικοινωνία

Από το Blogger.
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;

Η «μάχη των μαχών» ξεκινά για την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο το μεσημέρι της Κυριακής, με την ονομαστική ψηφοφορία για το κρίσιμο νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση να είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα.

Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν πολλές διαρροές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ,
θεωρείται απίθανο το νομοσχέδιο τελικά να καταψηφιστεί αφού για να περάσει, απαιτείται απλή πλειοψηφία. Ο αριθμός των ψήφων που χρειάζεται για να υπερψηφιστεί δεν είναι απαραίτητο να είναι 151, αφού απαιτείται απλή πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών.

Το νομοσχέδιο πάντως υπερψηφίστηκε επί της Αρχής άλλα και επί των άρθρων από την Επιτροπή Οικονομικών το βράδυ του Σαββάτου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν ιδιαιτέρως εκρηκτική, με βουλευτές και από τα δύο μεγάλα κόμματα να δηλώνουν ανοιχτά ότι θα καταψηφίσουν.


Τι θα κάνουν οι βουλευτές της Πιερίας; Φημολογείται (ως είθισται ) ότι ο ένας εκ του ΠΑΣΟΚ είναι διχασμένος (επίσης ως είθισται), από τους άλλους δυο τηρείται σιγή ιχθύος (επίσης, ως είθισται). Ο τέταρτος της παρέας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του  "Δεν πρόκειται να ψηφίσω μείωση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων ή και γενικά την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του 13ου και 14ου μισθού" δήλωσε λίγες μέρες πριν σε αθηναϊκό ραδιόφωνο. 

Πλειοψηφία επί των παρόντων (αν και η Αλέκα θέλει διευρυμένη πλειοψηφία των 180) απαιτείται και αναρωτιέμαι πόσοι θα λείπουν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο; Πόσοι θα διαφύγουν δια της απουσίας τους;

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες