Επικοινωνία

Από το Blogger.
Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1982: ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, EΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (VIDEO)

Το παρακάτω βίντεο είναι απόσπασμα ελληνικής ταινίας του 1982 που αποκαλύπτει τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και ξεκίνησαν από τα πρώτα σχετικά χρόνια μετά την μεταπολίτευση.




Λόγω της εποχής, οπότε προβλήθηκε η ταινία, φαίνεται να κατηγορεί το Πασοκ για την πορεία που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια η χώρα για να φτάσουμε εν έτει 2012 να έχουμε ακόμη μεσάζοντες τους οποίους καταργούν οι εθελοντές και όχι το οργανωμένο κράτος, για να έχουμε ακόμη χωματερές και να πληρώνουμε πρόστιμα, για να έχουμε καταστρέψει την αγροτική ζωή με τις άφθονες επιδοτήσεις. Πάνω απ' όλα για  να έχουμε ακόμη πολιτικούς που προσφέρουν παχιά λόγια, που πωλούν "την πραμάτεια" τους με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους.

Κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι όλα τα κόμματα (αλλά εν μέρει και πολίτες) δεν φέρουν ευθύνη για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, για τα συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν τις δεκαετίες που μας χωρίζουν από αυτή την ταινία. Τα κόμματα που κυβέρνησαν αλλά και εκείνα που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ σωστά την πολύτιμη θέση της κυβέρνησης είναι συνυπεύθυνα. Αυτό είναι σίγουρο.

Αν δούμε το βίντεο χωρίς κομματικές ταυτότητες θα θυμηθούμε το πρόσφατο παρελθόν μας και θα αναγνωρίσουμε το θλιβερό παρόν μας.

Πόσα πράγματα πήγαν στραβά;
Πόσες φορές επιτρέψαμε σε κάποιους να μας παραπλανήσουν;

Ίσως ο δρόμος για την Ευρώπη ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα, ίσως και όχι. Αυτόν επιλέξαμε τότε. Ήταν δύσκολος εξ αρχής. Αλλά κι εμείς κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να τον δυσκολέψουμε ακόμη περισσότερο....

(Η ταινία δέχθηκε κριτικές και επιθέσεις κατά την προβολή της μέχρι το σημείο να εξαφανιστεί).

Κεραμιδιώτη Έφη
(Ευχαριστούμε τον κ.Τάσο για το βίντεο.)

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες