Επικοινωνία

Από το Blogger.
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

75 ΤΟΝΟΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ- Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

 Άλλη μια μέρα διανομής πατάτας καταργώντας τους μεσάζοντες ολοκληρώθηκε στην Κατερίνη. Η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας πρωτοστάτησε ανοίγοντας το δρόμο σχεδόν 2 εβδομάδες πριν σε όλη την Ελλάδα όπου παρόμοιες δράσεις εξαπλώνονται σαν τα μανιτάρια. Μια απλή απόδειξη ότι ο κόσμος μπορεί., ότι η κοινωνία λειτουργεί.


7:15 Συγκέντρωση Εθελοντών
Οι εθελοντές έδωσαν ραντεβού στις 7:15 το πρωί στο πάρκινγκ των νέων δικαστηρίων της Κατερίνης. Ένα κρύο πρωινό Σαββάτου το οποίο περισσότερα από 60 άτομα χάρισαν στον συνάνθρωπό τους. Το προσέφεραν με χαμόγελο και διάθεση, χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα γιατί αυτό είναι εθελοντισμός. Χαμόγελο και προσφορά. Δεν ήταν λίγοι και οι εθελοντές οι οποίοι δεν είχαν κάνει προλάβει να παραγγείλουν πατάτες.

Έναρξη εργασιών
Στήνονται οι πάγκοι

Τα φορτηγά ανοίγουν
7:15 ήταν όλοι εκεί. Η δεύτερη βάρδια ξεκινούσε τυπικά στις 10:30 αλλά κανείς δεν άργησε στο ραντεβού. Όλοι ήταν εκεί από νωρίς. Κανείς δεν έφυγε νωρίτερα. Περίμεναν μέχρι σχεδόν τις 2 το μεσημέρι να φύγει και το τελευταίο τσουβάλι για να σφίξουν τα χέρια και να πάρει ο καθένας το δρόμο του ανανεώνοντας το ραντεβού για ένα επόμενο Σάββατο.

Στήθηκαν οι πάγκοι. Τοποθετήθηκαν οι πατάτες στη σειρά. Μοιράστηκαν οι αρμοδιότητες ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Απόλυτη οργάνωση. Οι πρώτοι «πελάτες» άρχισαν να φτάνουν λίγο πριν τις 8. Κάθε ώρα 100-180 άτομα περνούσαν για να παραλάβουν την παραγγελία τους και να βοηθήσουν. Γραμματεία, ταμεία, παρκαδόροι, κουβαλητές. Ήταν όλοι έτοιμοι

3 παραγωγοί, 3 νταλίκες, 75 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου, 0,25 ευρώ το κιλό. Πλήθος απογοητευμένων που δεν είχαν προλάβει να παραγγείλουν και περνούσαν από τα δικαστήρια μήπως κατά τύχη περισσέψει κάτι. 5,5 περίπου ώρες μετά δεν είχε μείνει κυριολεκτικά ούτε φλούδα…

Κεραμιδιώτη Έφη
Το ξεφόρτωμα ξεκινάει

Τα τσουβάλια τοποθετούνται σε στοίβες για εύκολη μεταφορά

Τα χέρια ήταν πολλά

20,30 κιλά για τους εθελοντές ήταν πούπουλο

Τα καροτσάκια που προσέφεραν πολλοί έκαναν τη δουλειά ακόμη ευκολότερη

Η διανομή ξεκινάει λίγα λεπτά πριν τις 8





0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες