Επικοινωνία
Από το Blogger.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
Ετικέτες
- Καιρός (50)
- Προφίλ Ημέρας (48)
- Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας (34)
- Δήμος Δίου-Ολύμπου (32)
- Υγεία (25)
- Π.Ε.Πιερίας (21)
- Αγροτικά (18)
- Διεθνή (17)
- Επιμελητήριο (17)
- Γελοιογραφία (14)
- ΔΕΗ (14)
- Δήμος Κατερίνης (12)
- Παιδεία (12)
- Θανάσης Παπαγεωργίου (11)
- Εκπαίδευση (10)
- Μαρία Μίχου (10)
- Πιερικός Αρχέλαος (9)
- Αστυνομία (8)
- Επιχειρηματικότητα (7)
- Αλληλέγγυοι (6)
- Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης (6)
- Εργασία (5)
- Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας (5)
- Πολιτιστικά (5)
- Ανεργία (4)
- Κοινωνικό Παντοπωλείο (4)
- Λιτόχωρο (4)
- Οικολογία (4)
- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον (3)
- ΕΚΑΒ (3)
- Σοφία Μαυρίδου (3)
- Κινηματογράφος (2)
- Κινηματογραφική λέσχη (2)
- Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης (2)
- Σύλλογος Μικρασιατών (2)
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
H παθολόγος ιατρός Μαρία ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ και ο ιατρός ομοιοπαθητικής κ.Στέλιος Πανταζής είναι οι επίσημοι ομιλητές και καλεσμένοι της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την προσεχή Δευτέρα 5-3-2012 με θέμα την «Ελληνική Χορτοφαγία».
Οι χορτοφάγοι έχουν υγεία χωρίς στρές και είναι ήρεμοι, βοηθώντας τους να γίνουν καλύτεροι και υγιέστεροι άνθρωποι. Πώς άραγε μπορούμε να θρέψουμε σωστά τα σώματα μας και τι επίδραση έχει αυτό στο σώμα στο νού και στην ψυχή μας? Αυτά και για πολλά άλλα θα μας ενημέρωσουν οι δύο ομιλητές μας.
Στην συνέχεια η κ. Κατσουλίερη Παναγιώτα θα παρασκευάσει ζωντανά γλυκό, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα παρατεθούν φαγητά μαγειρευμένα με πολλή αγάπη από τους ομιλητές και την ομάδα τους.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε πέρυσι στην 1η γιορτή χορτοφαγίας στην έκθεση της Biolife στο γκάζι Αθηνών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
Η κ.Συμεωνίδου μαζί με τις κ. Εύη Καρατζά και Βικτώρια Καρατζά είναι οι συγγραφείς του βιβλίου «Ελληνική Χορτοφαγία» από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος. Έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά και έχει παρουσιαστεί πρόσφατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.
Βιογραφικό Στέλιου Πανταζή
Σπούδασε στην 3η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα της Τσεχίας. Εκεί έζησε 6 χρόνια. Το Πανεπιστήμιο ήταν προσανατολισμένο ξεκάθαρα προς την Προληπτική Ιατρική και αυτό επηρέασε σημαντικά τον τρόπο σκέψης του στην Κλινική Ιατρική. Η διατριβή του είχε τίτλο "Διατροφή και Καρδιαγγειακός Κίνδυνος: Σύγκριση Ελλάδας και Τσεχίας" και συνέκρινε την διατροφή στην Τσεχία και στην Ελλάδα ως αίτιο της διαφοράς στην θνησιμότητα από καρδιαγγειακά επεισόδια και βαθμολογήθηκε με άριστα. Με την ολοκλήρωση της Ιατρικής του εκπαίδευσης το 1999, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Εναλλακτική Ιατρική. Μαθήτευσε δίπλα σε μερικούς από τους κορυφαίους Ομοιοπαθητικούς και Ολιστικούς Ιατρούς της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Την θεωρητική εκπαίδευση την έλαβε από την Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής και την Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Συνεργασίας.
Οι χορτοφάγοι έχουν υγεία χωρίς στρές και είναι ήρεμοι, βοηθώντας τους να γίνουν καλύτεροι και υγιέστεροι άνθρωποι. Πώς άραγε μπορούμε να θρέψουμε σωστά τα σώματα μας και τι επίδραση έχει αυτό στο σώμα στο νού και στην ψυχή μας? Αυτά και για πολλά άλλα θα μας ενημέρωσουν οι δύο ομιλητές μας.
Στην συνέχεια η κ. Κατσουλίερη Παναγιώτα θα παρασκευάσει ζωντανά γλυκό, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα παρατεθούν φαγητά μαγειρευμένα με πολλή αγάπη από τους ομιλητές και την ομάδα τους.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε πέρυσι στην 1η γιορτή χορτοφαγίας στην έκθεση της Biolife στο γκάζι Αθηνών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
Η κ.Συμεωνίδου μαζί με τις κ. Εύη Καρατζά και Βικτώρια Καρατζά είναι οι συγγραφείς του βιβλίου «Ελληνική Χορτοφαγία» από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος. Έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά και έχει παρουσιαστεί πρόσφατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.
Βιογραφικό Στέλιου Πανταζή
Σπούδασε στην 3η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα της Τσεχίας. Εκεί έζησε 6 χρόνια. Το Πανεπιστήμιο ήταν προσανατολισμένο ξεκάθαρα προς την Προληπτική Ιατρική και αυτό επηρέασε σημαντικά τον τρόπο σκέψης του στην Κλινική Ιατρική. Η διατριβή του είχε τίτλο "Διατροφή και Καρδιαγγειακός Κίνδυνος: Σύγκριση Ελλάδας και Τσεχίας" και συνέκρινε την διατροφή στην Τσεχία και στην Ελλάδα ως αίτιο της διαφοράς στην θνησιμότητα από καρδιαγγειακά επεισόδια και βαθμολογήθηκε με άριστα. Με την ολοκλήρωση της Ιατρικής του εκπαίδευσης το 1999, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Εναλλακτική Ιατρική. Μαθήτευσε δίπλα σε μερικούς από τους κορυφαίους Ομοιοπαθητικούς και Ολιστικούς Ιατρούς της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Την θεωρητική εκπαίδευση την έλαβε από την Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής και την Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Συνεργασίας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου