Επικοινωνία

Από το Blogger.
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ" ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΙΚΟΥ ΑΠΙΚΟΥ

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει δικαίως στην Πιερία. Η δράση "2,5 ευρω το 10κιλο" ή "Εκδίκηση της πατάτας" ή "Αγορές χωρίς μεσάζοντες" έχει κατακλύσει τα ΜΜΕ ελληνικά και διεθνή, βρίσκεται σε όλο τον ηλεκτρονικό τύπο, τις ομάδες κοινωνικής δικτύωσης,
πρώτο θέμα σε όλες τις συζητήσεις. Δυο εβδομάδες πριν η πρώτη ερώτηση μεταξύ φίλων και γνωστών ήταν "Η δουλειά πως πάει;", τώρα η ερώτηση είναι πιο απλή, καθημερινή "Πατάτες πήρατε;". Για κάποιους αυτό είναι αποπροσανατολισμός, για κάποιους είναι επιβίωση.

Μέσα σε αυτο το κλίμα, γιορτής γιατί όχι, ο Πίκος Απίκος κατέγραψε τις δικές σας θέσεις. Πόσο συμφωνείτε με το κίνημα της πατάτας;;

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ως την Κυριακή 4 Μαρτίου και για άλλη μια φορά η συμμετοχή ήταν μαζική.

Η πλειοφηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που δείχνει ότι αναφερόμαστε πρωτίστως σε οικογενειάρχες που έχουν επιβαρυνθεί τα μέγιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναζητούν ως εκ τούτου λύσεις απένατι στην ακρίβεια και τις περικοπές.
Το απόλυτο 100% των συμμετεχόντων είναι ενημερωμένο για την συγκεκριμένη δράση.
Ταυτόχρονα συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων πιστεύουν πως αντίστοιχες κινήσεις θα εξαπλωθούν σε όλη την χώρα και με διάφορα προϊόντα. Στο ίδιο μήκος κύματος, θεωρείται ότι τέτοιου τύπου δράσεων θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές διάθεσης των προϊόντων σε σούπερμάρκετ, λαϊκές, κλπ.
Αν και υπάρχει μεγάλο ποσοστό ενδιαφερομένων που δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή ή δεν έχουν προλάβει να δώσουν την παραγγελία τους, μόνο ένα 20% θα ήθελε να έχει την δυνατότητα να παραγγείλει προϊόντα μέσω κάποιου σταθερού σημείου (π.χ. γραφείο, κατάστημα). Η εμπιστοσύνη του κόσμου αποτυπώνεται στο απόλυτο 100% που θα αγόραζε βασικά αγαθά μέσω διαδικτυακής παραγγελίας όπως συνέβη με τις πατάτες.Το κοινωνικό αντίκτυπο του "κινήματος της πατάτας" επηρεάζει και την διάθεση των πολιτών για συμμετοχή καθώς ένα 80% θα προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε μια τέτοια προσπάθεια.






0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες