Επικοινωνία

Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Με λίγους παρόντες και όχι το καλύτερο δυνατό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Το θέμα που δέσποζε ήταν η τροποίηση του καταστατικού, ενώ μετά από αυτό ορίστηκε και η ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες μέσα στον Φεβρουάριο.


Ξεκινώντας, η γενική συνέλευση ενέκρινε προηγούμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και ακολούθως ξεκίνησε η ανάγνωση του προς έγκριση τροποποιημένου καταστατικού. Παρουσία είκοσι μελών του οργανισμού, διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις και έγιναν αλλαγές στο καταστατικό, μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή σε διάφορα ζητήματα.

Εκεί που στάθηκαν οι περισσότεροι που πήραν το λόγο, ήταν οι αιτήσεις που υπάρχουν, ξεπερνούν τις 50, για είσοδο νέων μελών στον ΟΡΦΕΟ. Κάποιες από αυτές μάλιστα μετρούν δυο ή και τρία χρόνια από όταν έγιναν.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν και θα γίνουν επιτέλους δεκτές, κατά την επόμενη γενική συνέλευση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι όσοι γίνουν μέλη εκείνη την ημέρα δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην διαδικασία ανάδειξης του νέου Δ.Σ. του οργανισμού.

Μεταξύ των υπόλοιπων αλλαγών που έγιναν στο καταστατικό ορίστηκε η διαδικασία αποφάσεων, όπου θα γίνονται αρχικά αποδεκτές από το Δ.Σ. και στη συνέχεια θα εγκρίνονται από τη Γ.Σ. Επίσης αποφασίστηκε ότι τα μέλη του Δ.Σ. θα είναι άμισθα, με πρόβλεψη μόνο για κάλυψη εξόδων που πραγματοποιούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Στο θέμα της συμμετοχής των καινούριων και παλιών μελών, η εταιρική μερίδα με την προϋπόθεση να είναι τακτοποιημένα οικονομικά τα μέλη, θεωρείται ότι θα λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλείδα ουσιαστικής ενασχόλησης. Μέσω αυτής, αρκετά ανενεργά μέλη θα διαγραφούν και τυπικά, ενώ συμμετοχή θα δηλώνουν όσοι έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και διάθεσει να προσφέρουν.

Ακόμα, τονίστηκε από αρκετούς παρευρισκόμενους η ανάγκη το καταστατικό να εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του Φεστιβάλ Ολύμπου, απέναντι σε όλους όσους συνεργάζονται με αυτό. Έτσι, αποφασίστηκε ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει άμεση οικονομική συναλλαγή μεταξύ του Οργανισμού και καλλιτεχνών μελών του.

Τέλος, ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των θέσεων ευθύνης, όπως προέδρου, ταμία και εκπροσώπου τύπου και δημοσίων σχέσεων. Όσο για αυτές του καλλιτεχνικού διευθυντή, θα ορίζονται από τη σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ των δυο πλευρών, αφού αυτή είναι η μορφή συνεργασίας που υπάρχει. Ημερομηνίες που αποφασίστηκαν, ανάλογα με την επίτευξη απαρτίας, για την επόμενη Γενική Συνέλευση που θα είναι και εκλογική, ήταν η 13 ή 20 Φεβρουαρίου.

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες