Επικοινωνία

Από το Blogger.
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Στην -πολλά υποσχόμενη- ηλεκτρονική διακυβέρνηση επανέρχεται με ερώτησή του ο Κ. Κουκοδήμος. Σε αρκετούς οργανισμούς τοποικής αυτοδιοίκησης, η τεχνολογική και η ηλεκτρονική υποστήριξη θεωρείται παρωχημένη.



Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό
1.    Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
2.    Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κύριοι Υπουργοί,
Η αποκέντρωση των δημόσιων υπηρεσιών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, δημιουργούν την ανάγκη για αναδιοργάνωση των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υποστήριξή τους από σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, τόσο στην καθημερινή τους λειτουργία όσο και κυρίως στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην τοπική κοινωνία.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργούν σήμερα μια σειρά από πληροφοριακά συστήματα, ενώ προχώρησε επιτυχημένα και η ενοποιησή τους μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Απαιτείται όμως ένας συνολικός σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η αναβάθμιση των σχετικών συστημάτων και η συμπλήρωσή τους ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.

Μετά από τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-Τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο προκειμένου να διασφαλισθεί η αναβάθμιση των συστημάτων τεχνολογίας και πληροφορικής στους δήμους;
-Υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και λειτουργία αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους δήμους;

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες