Επικοινωνία

Από το Blogger.
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα γίνει συνάντηση των μελών της "Μητέρας Γης" στις 18:30 στο καφέ της Εκάβης.  Από τον καιρό θα εξαρτηθεί αν η γιορτή ανταλλαγής θα γίνει στο πάρκο ή στην αίθουσα του 1ου ορόφου της Εκάβης όπου και θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου στις 18 του Φλεβάρη και ομιλίες σχετικά με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, την βιοκαλλιέργεια και τις οικοκοινότητες. 
Ήδη πάνω από 2.000 φακελάκια με 26 διαφορετικές ποικιλίες έχουν συσκευαστεί, και έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλοί εθελοντές για την μέρα εκείνη.
Πολύ σημαντική είναι η συνέχεια που ακολουθεί μετά την γιορτή. Αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε στους αποδέκτες των σπόρων είναι η ευαισθητοποίηση για την συλλογή των σπόρων και επιστροφή ενός μέρους αυτών έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να διπλασιαστούν, ή και να τριπλασιαστούν.
Είναι πολύ εύκολο αν αυτό το μοιραστούμε όλοι. Η Δέσποινα μάζεψε τους σπόρους από την βιολογική καλέντουλα του κήπου της και ένα μόνο άτομο πρόσφερε περίπου 500 σπόρους ή 500 φυτά. Η Γεωργία χιλιάδες σπόρους μαρουλιού, ο Ηλίας 500 σπόρους άσπρου λάχανο. Είναι πραγματικά μεγάλος ο αριθμός που θα δημιουργηθεί μεταφράζοντας τους σπόρους σε φυτά.   

Ας μην περιμένουμε από τους άλλους.....ας συμμετέχουμε όλοι, τώρα που ακόμη έχουμε την δυνατότητα να διατηρήσουμε όσους σπόρους μας έχουν  μείνει,  πριν να είναι αργά!

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες