Επικοινωνία

Από το Blogger.
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΑΣ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, τα μέλη του Συλλόγου θα απέχουν από τα καθήκοντα τους την Πέμπτη 9-2-2012 και Παρασκευή 10-2-2012.

Για τις υποθέσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου την Παρασκευή 10-2-2012 αναβολές θα δίνονται για τις υποθέσεις με χρόνο τέλεσης από 1-1-2006 και έπειτα.


Η αποχή γίνεται εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο ''Μέτρα για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής'', οι διατάξεις του οποίου ισοδυναμούν με ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική αποδυνάμωση των δικαιωμάτων των πολιτών, ανατροπή του θεσμικού ρόλου των δικηγόρων και εκθεμελίωση των διατάξεων του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου καθώς και για τις εκβιαστικές επιταγές της Τρόικας για νομοθετικές εκτροπές, για τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και για ουσιαστική κατάργηση του δικηγορικού λειτουργήματος.


Μόνο στις περιπτώσεις παραγραφής, συμπλήρωσης ορίων κράτησης και προθεσμιών, θα δίδονται άδειες προκειμένου οι δικηγόροι να παρασταθούν σε δίκες κατά την πανελλαδική δικηγορική απεργία σήμερα, 9 Φεβρουαρίου 2012.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) υπογραμμίζεται ότι για διοικητικές δίκες συμφερόντων του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ουδεμία άδεια θα δίνεται.


Στο μεταξύ, με ομόφωνο ψήφισμά του ο ΔΣΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του προς την προσπάθεια που καταβάλλει το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», στηρίζοντας «τα δίκαια αιτήματά του και τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει».


Παράλληλα καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να κατευθύνει άμεσα κάθε της ενέργεια προς το σκοπό της καταβολής των οφειλόμενων προς τη χώρα μας, προωθώντας και διεκδικώντας με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας».


Επίσης, επισημαίνει ότι η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά «με τη σφαγή του Διστόμου και τις επιδικασθείσες από τα ελληνικά δικαστήρια αποζημιώσεις ουδόλως αποδυναμώνει τις πάγιες διεκδικήσεις μας, καθώς δεν υπεισέρχεται στην ουσία του ζητήματος των Γερμανικών επανορθώσεων».

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες