Επικοινωνία

Από το Blogger.
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ" (video)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Κατερίνη αναφερόμενοι στις πολιτικές τους θέσεις αλλά και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Το παρών έδωσαν η κα Δαρίβα, οι κοι Κασαπίδης, Κυτίδης και Αντωνόπουλος.


Σε μια σύντομη παρουσίαση αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα του κόμματός τους χαρακτηρίζοντας "σύγχρονη, ευρύτερη αριστερά με τολμηρές επιλογές και οι οικολογική εγρήγορση". Ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας αναδείχθηκε ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε στρατόπεδα, ένας "κοινωνικός εμφύλιος" που βρίσκεται σε εξέλιξη λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής του Πασοκ. Στους στόχους της ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνεται η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού ώστε να υπάρξει μια ευρωπαϊκή Ελλάδα με εργασία, δικαιοσύνη και αφυπνισμένους πολίτες.

Τα μέλη αναφέρθηκαν σε 10 προτάσεις-δράσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από εθελοντικές ομάδες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο : Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, Φροντιστήρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δίκτυα Ανταλλαγών, Ανταλλακτήρια Ειδών, Εθελοντική Στήριξη ευπαθών ομάδων, Κοινωνική στέγη, Βιολογική Αγορά, Καταστήματα Κοινωνικής Οικονομίας και Παράρτημα Ηθικής Τράπεζας. Διευκρινίστηκε ότι στόχος δεν είναι να "καπελωθούν" οι κινήσεις που έχουν ήδη γίνει από εθελοντές αλλά να ενισχυθούν από φορείς και τους ΟΤΑ. Σε αυτά τα πλαίσια τα μέλη της Ν.Ε. Πιερίας έχουν ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Κατερίνης, Σ. Χιονίδη και σκοπεύουν το επόμενο διάστημα να συναντηθούν με όλους τους φορείς.

Αναφορικά με τις φήμες που θέλουν τον Γ. Αμοιρίδη να εντάσσεται στη ΔΗΜΑΡ υπήρξαν κατηγορηματικά αρνητικοί. Σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής από τις 16 Φεβρουαρίου κανένας πρώην βουλευτής του Πασοκ ή άλλου κόμματος δεν θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια, "μπορούν να μας στηρίξουν αν το επιθυμούν αλλά είναι άλλο θέμα το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν. Τα ψηφοδέλτια θα καταρτιστούν από την Ν.Ε. κατά τις επιταγές του κόμματος. Ως στρατιώτες είναι όλοι καλοδεχούμενοι" τονίστηκε.


Ρεπορτάζ: Κεραμιδιώτη Έφη
Τεχνική/ Ηλεκτρονική Υποστήριξη: Τηλέμαχος Ιωάννου

0 σχόλια:

www.StinPieria.gr

Διαφημιστείτε ΕΔΩ

Αναγνώστες